„Faust” de Johann Wolfgang von Goethe


   Faust povesteste despre curiozitatea si curajul cautatorului, despre dragoste si patima, despre sacrificiu si iubire...

detalii

„Insula Sclavilor” de Pierre Marivaux


   Încurcaturile se tin lant dupa naufragiul ce arunca stapînii în sclavie si aseaza robii-n ranguri înalte.
   Cu suferinta si suspin renunta doamna la bijuuri, cu-ncrîncenare si lesin, cedeaza domnul printre „nu”-uri. Dar Trivelinii neînduplecati ajung, chiar cu blîndete a schimba, naravuri vechi si putrede, în nobile purtari...
detalii

„Peer Gynt” de Henrik Ibsen


   „Peer Gynt” vorbeste despre cautarea permanenta a Eului superior, despre efortul omenesc de a-si pastra verticalitatea si pierderea acesteia, în încercarea de a fi om.

     

detalii

„A XIIa noapte” de William Shakespeare


Hazard? Coincidenta? Minune!

Doi frati gemeni, azvîrliti de un naufragiu teribil pe tarmurile Iliriei, cuceresc prin puritatea si entuziasmul lor, conducatorii acelui tarîm. Iubirea înfloreste în sufletele tuturor, transfigurînd prezentul într-un nou viitor.detalii

„Renascut” de Wilfried Hammacher


Piesa “Renascut - Caile vietii lui August Strindberg si Carl Ludwig Schleich” de Wilfried Hammacher, este o drama, sub forma de biografie spirituala, a destinului lui August Strindberg marele dramaturg suedez.

detalii

„Iliada" de Homer


"Iliada" de Homer drama tragica ce ne duce înapoi la momentul în care ia nastere germenele care va deveni Grecia Antica. Eternul Feminin reprezentat de Elena din Troia, epicentrul razboiului, ne poarta prin conflictul Zeilor si al Oamenilor în încercarea de a revela misterele devenirii lumi moderne.

detalii