05-12-2014 - „Renascut” de Wilfried Hammacher„Renascut” de Wilfried Hammacher

PREMIERA PE TARA.
Prima piesa din istoria teatrului românesc, care trateaza explicit tema reîncarnarii

Piesa “Renascut - Caile vietii lui August Strindberg si Carl Ludwig Schleich” de Wilfried Hammacher, este o drama, sub forma de biografie spirituala, a destinului lui August Strindberg marele dramaturg suedez.
 
Proiectul pune în rama cercetarii si mijloacelor artistice o tema înca insuficient reflectata a zilelor noastre – destinele multiple, metempsihoza, existentele paralele. Actiunea se ridica pe vorbele lui Strindberg “sufar pentru greseli nestiute dintr-un trecut anterior” si poarta personajul principal prin diferite perioade istorice, începând cu Egiptul antic. 

Într-un secol al interferentelor si preocuparii pentru depasirea limitelor de mentalitate dar si artistice, se urmareste studiul si lucrul la un SPECTACOL PE O TEMA TABU, TEMA REVENIRII, A REÎNCARNARII SUFLETULUI UMAN, dar care totusi are baza în viata si opera unui mare dramaturg ca plecare pentru cercetarea de noi mijloace artistice teatrale.

Astfel ea devine în primul rând o efervescenta tema de studiu actoricesc; gasirea instrumentelor cu care actorul sa se apropie de posibilitatea asumarii si sustinerii unui personaj cu multiple destine.  

Spectacolul are loc la Sala I.C.Bratianu - Str. Biserica Amzei nr.5-7, Bucuresti (vis-a-vis de Biserica Amzei), ora 19:00, Vineri 5 Decembrie. Click aici pentru a localiza Sala I.C.Bratianu pe harta.

rezervari