15-02-2020 - "A XII-a noapte" de William Shakespeare"A XII-a noapte" de William Shakespeare

    „A XII-a noapte” de William Shakespeare, povesteste despre iubire si iluzie, despre amagirile care prind contur precis în sufletele înflacarate ale îndragostitilor.

   Viola travestita în Cezario suspina dupa Ducele aprins de dragostea pentru Olivia. La randul sau, Malvolio – asprul slujitor – tînjeste înnebunit dupa contesa, în timp ce Sir. Andrew, cavalerul afumat, îi scrie poezii în speranta unei minime atentii, iar ea... ei bine...Olivia îl iubeste pe el, pe curierul contelui, pe fata naufragiata, care viseaza sa-si regaseasca într-o buna zi fratele... geaman.

    Bufonul Feste si Antonio, capitanul, vegheaza întelepti la buna desfasurare a evenimentelor. Cavalerii veseli de la poarta amintesc ca Umorul pune curbe chiar si în liniile cele mai drepte.

    Piesa însa nu este doar o poveste de dragoste, ci iubirea, iluzia, amagirile, naufragiul, suspinele, travestiul, cautarea fratelui geaman, veselia, înteleptciunea si umorul sunt emanatii sufletesti-spirituale provocate de providenta în proportii precise, care împreuna constituie ingredientele tainice ale unei retete alchimice din substanta umana, necesara pentru împlinirea destinului prin minunea din a 12-a noapte sfânta, spre care toti nazuiesc fara stiinta, si pe care toti prin iubire o provoaca...

    Astfel despartrea prin naufragiu a fratelui de sora, cautarea si regasirea lor este un motiv arhetipal major al cautarii Sinelui integral, pierdut în naufragiul evolutiv al omenirii...


Distributia:
DUCELE ORSINO Dan Balasoiu
CONTESA OLIVIA Sidonia Gabriela Ganea / Oana Anghel
VIOLA Alina Dumitrelea / Georgeta Nedelcu
SEBASTIAN Alex Cruceru
Sir TOBY BELCH Bogdan Dita
Sir ANDREW AGUECHEEK Dan Apavaloaie / Cristian Constantinescu
MARIA Doina Sandru / Georgeta Nedelcu / Oana Oancea
MALVOLIO Marian Simion
BUFONUL FESTE Valentin Andries
CAPITANUL ANTONIO Cristian Constantinescu
VALENTINA Andreea Ramona Pasare / Andreea-Roxana Neagu
Regia Oswald Gayer

Spectacolul va avea loc Sambata, 15 Februarie 2020, la ora 19:30, la Casa Caragiale, strada Ion Luca Caragiale 23, Bucuresti.


imagine eveniment
imagine eveniment
imagine eveniment
imagine eveniment