12-10-2018 - "A XII-a noapte" de William Shakespeare"A XII-a noapte" de William Shakespeare

    „A XIIa noapte” povesteste despre iubire si iluzie, despre amagirile care prin contur precis în sufletele înflacarate ale îndragostitilor.

   Viola travestita în Cezario suspina dupa Ducele aprins de dragostea pentru Olivia. La rîndul sau, Malvolio – asprul slujitor – tînjeste înnebunit dupa contesa, în timp ce Sir. Andrew, cavalerul afumat, îi scrie poezii în speranta unei minime atentii, iar ea... ei bine...Olivia îl iubeste pe el, pe curierul contelui, pe fata naufragiata, care viseaza sa-si regaseasca într-o buna zi fratele... geaman.

    Bufonul Feste si Antonio, capitanul, vegheaza întelepti la buna desfasurare a evenimentelor. Cavalerii veseli de la poarta amintesc ca Umorul pune curbe chiar si în liniile cele mai drepte.

    Piesa însa nu este doar o poveste de dragoste, ci iubirea, iluzia, amagirile, naufragiul, suspinele, travestiul, cautarea fratelui geaman, veselia, înteleptciunea si umorul sunt emanatii sufletesti-spirituale provocate de providenta în proportii precise, care împreuna constituie ingredientele tainice ale unei retete alchimice din substanta umana, necesara pentru împlinirea destinului prin minunea din a 12-a noapte sfânta, spre care toti nazuiesc fara stiinta, si pe care toti prin iubire o provoaca...

    Astfel despartrea prin naufragiu a fratelui de sora, cautarea si regasirea lor este un motiv arhetipal major al cautarii Sinelui integral, pierdut în naufragiul evolutiv al omenirii...


Distributia:
DUCELE ORSINO Dan Balasoiu
CONTESA OLIVIA Catalina Moise / Irina Enache
VIOLA Alina Dumitrelea / Beatrice Loredana Rubica
SEBASTIAN Stefan Opreanu
Sir TOBY BELCH Bogdan Dita
Sir ANDREW AGUECHEEK Mihai Popescu
MARIA Melania Ciurlin / Bianca Ioana Dumitriu / Iulia Georgeta Popescu
MALVOLIO Iulian Ilinca
BUFONUL FESTE George Adrian Macrea
CAPITANUL ANTONIO Marian Simion
VALENTINA Beatrice Loredana Rubica / Alina Dumitrelea
Regia Oswald Gayer

Spectacolul va avea loc Vineri, 12 Octombrie 2018, la ora 19:00, la Centrul Cultural pentru U.N.E.S.C.O. Nicolae Balcescu din strada. 11 Iunie, nr. 41, Sector 4, Bucuresti.

Durata spectacolului: 110 minute.

Intrarea este libera, dar pentru a va rezerva locurile, va rugam sa ne contactati telefonic la 0727.557.727.

Click aici pentru a localiza Centrul Cultural pentru U.N.E.S.C.O. "Nicolae Balcescu" pe harta.

rezervari
imagine eveniment
imagine eveniment
imagine eveniment
imagine eveniment
imagine eveniment
imagine eveniment
imagine eveniment
imagine eveniment