27-03-2015 - "A XII-a noapte" de William Shakespeare"A XII-a noapte" de William Shakespeare

   „A XIIa noapte” povesteste despre iubire si iluzie, despre amagirile care prin contur precis în sufletele înflacarate ale îndragostitilor.

   Viola travestita în Cezario suspina dupa Ducele aprins de dragostea pentru Olivia. La rîndul sau, Malvolio – asprul slujitor – tînjeste înnebunit dupa contesa, în timp ce Sir. Andrew, cavalerul afumat, îi scrie poezii în speranta unei minime atentii, iar ea... ei bine...Olivia îl iubeste pe el, pe curierul contelui, pe fata naufragiata, care viseaza sa-si regaseasca într-o buna zi fratele... geaman.

   Bufonul Feste si Antonio, capitanul, vegheaza întelepti la buna desfasurare a evenimentelor. Cavalerii veseli de la poarta amintesc ca Umorul pune curbe chiar si în liniile cele mai drepte.

   Spectacolul „A XII-a noapte” însa nu este doar o poveste de dragoste, ci iubirea, iluzia, amagirile, naufragiul, suspinele, travestiul, cautarea fratelui geaman, veselia, înteleptciunea si umorul sunt emanatii sufletesti-spirituale provocate de providenta în proportii precise, care îmreuna constituie ingredientele tainice ale unei retete alchimice din substanta umana, necesara pentru împlinirea destinului prin minunea din a 12-a noapte sfanta, spre care toti nazuiesc fara stiinta, si pe care toti prin iubire o provoaca...
   Astfel despartrea prin naufragiu a fratelui de sora, cautarea si regasirea lor este un motiv arhetipal major al cautarii Sinelui integral, pierdut în naufragiul evolutiv al omenirii...
Spectacolul are loc Vineri 27 Martie, ora 19:30, pe str. Biserica Amzei nr.5-7, Sala I.C.Bratianu.
Durata spectacolului: 110 minute.

Click aici pentru a localiza Sala I.C.Bratianu pe harta.


Pret bilet 30 lei.


rezervari
imagine eveniment
imagine eveniment
imagine eveniment
imagine eveniment
imagine eveniment